Morgondagens näringsliv

Ett värmländskt digitalt näringslivsevent

Tillsammans med gäster från det värmländska näringslivet sätter NWT fokus på utveckling, innovation och hållbarhet.

Nyfikenhet. Ett ord som beskriver oss på NWT, och inom hela NWT Media-koncernen, mycket väl. Vi är nyfikna på människan, städer och samhällen, djur och natur, frågor och funderingar – stora som små. Och är man nyfiken så hör det till att man ställer många frågor. Vi vill veta mer, lära oss mer – för att senare dela med oss av mer. Vi är ständigt på jakt efter svaren som utbildar oss själva, men framförallt att få informera och utveckla samhället för en starkare morgondag.

Och visst blir man extra nyfiken på morgondagen. Hur ser den ut? Vad har vi att vänta oss? Hur kan vi tillsammans skapa en starkare, friskare och tryggare framtid? För oss själva och planeten. Stora frågor som berör oss alla, där svaren ligger längs en krokig väg på en lång resa. Vi tar såklart an utmaningen och sätter kurs mot målet varje dag!

Denna höst är vi nyfikna på att utforska morgondagens näringsliv. Vad krävs för att Värmland ska blomstra i framtiden? Morgondagens handel och e-handel, hur ser den ut? Hur tar vi ansvar för den sociala, ekologiska och ekonomiska utvecklingen? Detta är några av många frågor som våra gäster kommer att ta sig an.

Eventschema

OBS! Programmet är ungefärlig. Livesändningen avslutades en halvtimme tidigare än planerat.

09.00Inledning och välkommen
Våra moderatorer Caroline Englund och Jonas Klint hälsa oss välkomna.

09.10Social hållbarhet – Ansvar för människan, internt och externt.
Sofia Svahn (Chief People & Culture Officer, Löfbergs) och Karin Edner (Corporate Governance & Sustainability Coordinator, Embracer Group) delar med sig av deras erfarenheter.

09.40Unga innovatörer och entreprenörer.
Vi gästas av Tobias Söderbom Olsson (VD Wood Tube) och Filippa Grahn (Skapare av AB Cirkulero). Vår moderator och näringslivsreporter Jonas Klint är nyfiken på att höra mer om vägen från affärsidé till framgång.

10.00Årets butik i Karlstad 2020
Vi presenterar de nominerade till att vinna utmärkelsen ”Årets butik i Karlstad 2020” senare i höst/vinter. I samarbete med Karlstad Handel och 100 grader Karlstad.

10.10Morgondagens e-handel
Tillsammans med vår moderator Caroline Englund samtalar vi om framtidens e-handel tillsammans med Pauline Grindvall (My Perfect Day), Emma Sundh (Författare och hållbarhetsinfluencer)


10.30PAUS

10.45Välkommen tillbaka – Lokaljournalistikens roll och ansvar för morgondagens hållbara näringsliv.
Moderator Caroline Englund, Jonas Klint (Näringslivsreporter på NWT) och Marie Blomgren (Reporter på NWT) berättar mer om journalistikens ansvar.

11.00Panel: Vad krävs för att det Värmländska näringslivet ska blomstra i framtiden?
Vi framtidsspanar och skapar framtidsvisioner tillsammans med Per Kristensson (Professor vid Centrum för tjänsteforskning, Karlstads universitet), Fredrik Lindroos (VD Innovation Park), Lina Wahlgren (Hållbarhetsstrateg Region Värmland), Emma Sundh (Författare och hållbarhetsinfluencer)

11.40Presentera vinnaren i NWT Medias tävling
På Instagram tävlar NWT Media ut ett marknadsföringspaket, värde 32 000 kr. Bland annat ingår tjänsten #localbusinessnwtmedia. Tävlingen stängs 20 oktober kl. 08.00.

11.50-12.00 Rundar av, tack för denna gång!